duminică, 27 iunie 2010

Tineretea si distractiile

Am avut parte de o discutie cu o domnisoara prezenta,cred ca am dicutat mai mult de o ora pe tema muzicii..manelelor si nu numai, am intrebato in toiul discutiei "care este diferenta dintre manele si orice alt gen de muzica" si imi raspunde "maneau invoca incultura pe cand restul muzicii....este o muzica buna..una comerciala" dap sa zicem...dar daca maneaua invoca incultura si restul este comerciala...de ce manelele au atata succes??? Si ghiciti dvs raspunsul.....pauza...! Am cazut de acord intr-un final..eu i-am confirmat ca nu agreez gramatica versurilor manelelor...si ea a fost de acord ca manaua este o muzica de petrecere...care nu poate sa lipseasca de la un show...O discutie de o orta si ceva intre 2 oameni orgoliosi pana peste limite.....:))

10 comentarii:

  1. Foarte greu sa schimbi o parere care e inradacinata in mentalul colectiv. Si polemicele cu domnisoarele nu ies niciodata bine .

    RăspundețiȘtergere
  2. Da asa este dar sa stii ca vorbesc zi de zi cu ea...si incet incet ajunge la parerea ca manelele din punct de vedere gramatical..sunt la pamant...dar...este cea mai comerciala muzica din Romania...

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde nu a stiut domnisoara aia ce sa raspunda, iti raspund eu: faptul ca maneaua este atat de comerciala este pentru faptul ca exista O CARUTZA, O DROAIE de oligofreni explodati, ultrasi sceleratzi manelisti care vad in manea, apogeul muzical. Cand un artist, din orce gen muzical, are 5.000.000 de fani de exemplu, nu inseamna ca acel artist este neaparat bun, poate o fi bun, dar nu neaparat, poate inseamna si ca exista 5.000.000 de lobotomizati cerebrali, urangutani care se bat cu pumnul in piept ca respectivul este cel mai notoriu, cel mai grozav, cand de fapt este doar PIPI PRAJIT !! Este si cazul manelarilor. Manelarii nu sunt decat jeguri, faptul ca au ei extrem de multe drone. In ziua de azi, cam tot ce e supra-notoriu, devine gretos, dar nu se va apropia VEAC de scarba provocata de manele si manelari si tigani borati !! Nici un gen muzical nu va provoca scarba, cum provoaca maneaua.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te-ai intrebat vreodata de ce alte genuri muzicale nu sunt atat de spurcate ca maneaua ? iti zic eu !! Pe langa manea, sunt multe alte genuri care nu-mi plac, nu-mi place rapul, nu-mi place house-ul, nu-mi place minimal, nu-mi place rnb, nu-mi place dnb, nu-mi place pula.n.b etc dar nu pot sa zic ca le urasc, nu-mi provoaca greata, nu-mi provoaca scarba, nu simt nevoia sa intru pe youtube sa insult aceste genuri cum se intampla la manelari, si sa nu crezi pentru o secunda ca au banii ceva legatura cu aceasta ura. Banii ii fac interpretii, bravo lor, e treaba lor. NU. Problema vine de la aspectul ca exista acea droaie de trepanati, de oligofreni pishatzi manelisti, care traiesc etern cu impresia ca toata lumea trebuie sa asculte ce asculta ei, ca le plac la toti, sau mai nou, ca e o tara libera, si daca poti sa dai tare un jeg de manea la volum maxim dintr-o masina, dintr-un telefon, de ce nu !! Invocand faptul ca in romania ar fi (si nu este) democratie, de ce sa nu dam maneaua tare in public, sa auda mizeria si cel de langa tine. Uite aici ia nastere ura, cand apar jegosi d-astia boratzi care iti baga practic in ureche telefonul cu maneaua, sau lamentarea lor infecta din masina, sau mai nou, din laptop in autobuz.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si degeaba vei zice tu ca tu nu faci asta, sau ca n-ai vazut niciodata facandu-se asta, pentru ca te asigur, exista multi altii, ca tine, ascultator de zoaie de manele care fac asta. Si degeaba vei zice ca toata lumea asculta macar o manea. GRESIT, sunt extrem de multi care nu se ating in veci si in pururi de asa ceva, nici macar din curiozitate. Faptul ca aud manele pe strada e altceva. Este o diferenta intre "a asculta" si "a auzi". As scrie mai multe, si crede-ma ca am zeci si zeci de argumente solide care indica, cat de jegoasa si borata este rasa ta de lamentatoare comunale si ti le pot insira oricand, dar efectiv imi este prea lene si daca, chiar imi propun sa-mi amintesc fiecare chestie care ma zgarie la manelari boratzi si la tigani paduchiosi, as scrie un roman cred, roman la propriu !! MUE MANELELOR !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un ultim aspect sa ai in vedere, eu sunt unul din vechii anti-manelisti, aia care au aparut in 2005, cu mult inainte ca anti-manelismul sa devina trend, in vremurile alea cand manelarii boratzi se luau de altii pe strada ca nu erau imbracati ca ei si nu purtau pantofi alungiti ca tiganii boratzi, vremuri care se pare le-a cam uitat lumea !! Si culmea tot zoaie ca tine se lamenteaza ca toti va spurca !! Sa te lamentezi in continuare !! MUE !! _))_

    RăspundețiȘtergere
  7. avand in vedere ca manelele au aparut cu mult innainte de 2005...nu ma pot baza pe cultura ta...vrei sa strig in gura mare? DA ASCULT MANELE, esti bucuros? Din comentarii vad ca nici nu prea le ai cu lb romana...nici eu...ca am facut greseli mari de scriere dar mie lene sa ma apuc sa corectez..dar in toate aceste comentarii nai facut decat sa spui cine asculta manele...cum...cum crezi tu ca sunt...dar nu mi-ai dat un motiv bun pentru care nu a-si mai asculta! Ca evoca incultura? Prostii nu ascult manelele pentru versuri...ca gramatica e la pamant..ci pentru partea instrumentala

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate le am cu limba romana, poate nu, poate nu le am cu gramatica, poate scriu la graba si nu-mi pasa de greseli, si chiar si asa nu folosesc limbaj de mirc, nu scriu "u" in loc de tu, nu folosesc prescurtarile de mirc, etc. In schimb alta este problema: in lipsa oricarui alt argument, te rezumi sa-mi corectezi corectitudinea textului meu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ma intereseaza sincer ca asculti partea instrumentala la o manea, nu ma intereseaza versurile de manele. In primul rand, cand aud vocea aia de tigan borat, vocea aia tremurata, tipica de tigan, stii tu lamentarea aia aaaaAAAAaaaaAAAAaaaaAAA, stii tu, cum fac tiganii de obicei, ma ia cu greata, INSTANTANEU !!! Apoi, ritmul ala tipic de manele, imi creeaza greata si dezgust, detest maxim acel ritm, ca sa nu mai zic instrumentatia aia de manele, tipica. Sincer nu-mi plac nici sunetele alea de sintetizator, adica aia house, beaturile alea plictisitoare. La mine daca nu e chitara electrica + distors, tobe rapide si foarte rapide, coordonate la secunda, care sa sune CEAS, nu discut :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ba nu te pune nimeni sa ti afisezi parerea aici..nustiu ce te strofoci atata....crezi ca eu is basescu...sa interzic manelele? sau stai e zicea... ca 99,9 % din pop. Romaniei asculta manele? In fine nu conteaza

    RăspundețiȘtergere